Live Like Tommorow-festivallen byder blandt andet på klimavenlig mad i Rådhushaven, gammelt tøj på Regnbuepladsen eller borgmestre fra hele verden, der skal kokkerere klimavenligt. Arkivfoto: Mikael Kristensen/KLIMANYT.

C40: Klimaentusiaster og borgmestre indtager København

Mikael Kristensen
Følg mig

C40-topmøde og klimafestival: Der er klimafestival i København i denne uge, når hovedstaden er vært for det internationale klimatopmøde C40 World Mayors Summit 2019. Topmødet foregår ikke udelukkende på de bonede gulve, men rykker også ud i byen med over 90 events, så børn, voksne og klimaentusiaster kan blive klogere på, hvordan de kan leve mere klimavenligt i hverdagen.

Med festivalen der går under navnet ”Live Like Tomorrow” har København med støtte fra Realdania arrangeret et stort festivalprogram med det formål at trække klimatopmødet ud i byrummet og inddrage interesserede borgere i klimadebatten.

”Jeg er utrolig stolt over at kunne præsentere så mangfoldigt og innovativt et program for Live Like Tomorrow-festivalen. Ikke mindst er jeg glad for at give københavnerne mulighed for at engagere sig i C40-klimatopmødet ved de mange debatter, talks, workshops, der finder sted i byen under topmødedagene. Klimafestivalen viser samtidig vores grønne løsninger frem for deltagerne ved topmødet”, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Programmet byder blandt andet på klimavenlig mad i Rådhushaven, gammelt tøj på Regnbuepladsen eller borgmestre fra hele verden, der skal kokkerere klimavenligt. På festivalen indtager 200 unge Rådhuset til et Youth Summit, hvor de diskuterer ”Live Like Tomorrow”-løsninger.

Klimafestivalen fortsætter ind i Kulturnatten med bl.a. udstilling i Rådhushallen, ligesom der vil være klimamarch, tøjbytte og GreenKayak, der slår et slag for indsamling af plastik i havnen med borgmestre fra hele verden ombord.

Hos Realdania har det været vigtigt at inddrage borgerne i C40-borgmestertopmødet, hvor blandt andet Al Gore og FN’s generalsekretær deltager blandt hovedtalerne.

”For Realdania har det været vigtigt at inddrage borgerne i klimatopmødet, så vi alle får klimaet på læberne og bliver bedre til at tænke bæredygtige løsninger ind i vores hverdag”, siger Jesper Nygård, administrerende direktør for Realdania, der er en af de tre hovedbidragsydere til C40 World Mayors Summit i København.

Mere end 1.000 delegerede fra bl.a. Paris, Tokyo, Los Angeles og Singapore deltager i C40-klimatopmødet. I en række master classes, talks og workshops skal de inspirere hinanden til at accelerere byernes klimaindsats endnu mere.

Fakta om Live Like Tommorow:

Arrangementerne finder primært sted i området omkring Københavns Rådhus – i BLOX, på havnen ved BLOX, i Rådhushallen og i Rådhushaven.

Mere end 90 events, talks, workshops og debatter på programmet.

Alt fra organisationer, NGO’er, iværksættere, virksomheder inden for fødevarer, energi, mode, byggeri m.m. deltager med events

Det ventes, at mere end 10.000 københavnere deltager i Live Like Tomorrow-programmet

Klimamarchen fredag 11. oktober fra kl. 16-18 er også del af Live Like Tomorrow – en march, der sidste år tiltrak 40.000 aktivister.

Anledningen for Klimamarchen er i år C40-topmødet, og temaet er klimaforandringer i byer.

Se programmet:
www.liveliketomorrow.dk/

De mange events og aktiviteter finder primært sted omkring Københavns Rådhus, BLOX, ved havnen, Regnbuepladsen, Rådhuset samt i Rådhushaven.

Live Like Tommorow-festivallen foregår mellem 9. oktober til 12. oktober.

OM C40-TOPMØDET:

Paris-aftalen trådte i kraft i november 2016, og i den forbindelse lancerede C40-netværket Deadline2020-rapporten, som er C40-byernes ækvivalent til Paris-aftalen.

Deadline 2020 sætter fokus på byernes afgørende rolle i forhold til at sikre en succesfuld implementering af Paris-aftalen og en grønnere og mere bæredygtig fremtid.

Byerne i C40-netværket repræsenterer over 700 millioner mennesker – så hvis Paris-aftalens globale målsætninger skal indfries, er en ambitiøs indsats på by- og kommuneniveau vigtigt. 60 ud af de 94 C40-medlemmer har tilsluttet sig Deadline 2020.