Det nye 460 MW solenergi- og batterilagringsanlæg i Texas kan når det står færdigt levere strøm til 100.000 hjem. Foto: Ørsted

Nyt dansk solanlæg i USA kan levere strøm til 100.000 hjem

Ørsted har påbegyndt opførelsen af sit første solenergi- og batterilagringsanlæg i industriel skala, Permian Energy Center på 460 MW. Anlægget opføres i Andrews County i Texas i USA.

Anlægget forventes at være klar til at levere strøm i midten af 2021.

Når Permian-projektet er færdiggjort, vil Ørsted være det første energiselskab, der dækker hele spektret af løsninger inden for produktion af vedvarende energi fra landvind, havvind, solenergi og energilagring på det amerikanske marked. Det skriver Ørsted i en pressemeddelelse.

Permian Solar-projektet omfatter et 420 MW vekselstrøm solenergianlæg og et batterilagringsanlæg på 40 MW på et 1.500 hektar stort område side om side med eksisterende olie- og gasinstallationer.

Anlægget vil ifølge Ørsted bidrage til at dække den stigende efterspørgsel efter strøm i det vestlige Texas. I en region der ellers er kendt for traditionel energiproduktion.

Dette understreger ifølge Ørsted den vedvarende energis konkurrencedygtighed.

“Med færdiggørelsen af projektet vil vi have projekter i drift i USA, som dækker hele spektret af vedvarende energiteknologier inden for både onshore og offshore. Det er et stort skridt frem, da vi stræber efter at tilbyde vores kunder konkurrencedygtige og alsidige, grønne løsninger i fremtiden”, siger Henrik Poulsen, CEO i Ørsted.

Kilde: Ørsted

“Vi er meget glade for at kunne føje dette betydelige solenergi- og batterilagringsanlæg til vores portefølje. Permian Energy Center er en milepæl, der demonstrerer Ørsteds evne til at levere grønne og konkurrencedygtige energiløsninger til det dynamiske energimarked i USA”, siger Declan Flanagan, administrerende direktør for Lincoln Clean Energy, der er Ørsteds udvikler af onshore-aktiviteter i USA.

Fakta om Permian Energy Center

  • 460 MW solenergi- og batterilagringsanlæg som kan levere strøm til 100.000 hjem.
  • Samlet projektområde: 1.500 hektar
  • Antal dobbeltsidede solceller, der skal installeres: 1.300.000
  • Forventet daglig produktionskapacitet: 420 MW (vekselstrøm)
  • Batterilagringsanlæggets kapacitet: 40 MW (vekselstrøm), 1 time
  • Forventet antal job, når anlægsarbejdet er på sit højeste: 300

Kilde: Ørsted