Foto: Too Good To Go

Corona-hjælp: Madspilds-app giver håndsrækning til take away-restauranter

Mikael Kristensen
Følg mig

De danske erhvervsdrivende kæmper i øjeblikket en hård kamp mod corona, og alle barer, caféer og restauranter er lukket for alt andet end take away. Men mange mangler en platform til salg og markedsføring af take away-retter. Derfor giver app’en Too Good To Go nu sine partnere mulighed for at sælge take away via deres app som midlertidig non profit-løsning.

CORONA-HJÆLP: Too Good To Go, en kendt dansk madspilds-app, bekæmper normalt madspild via deres app, der er downloadet af 1,8 mio danskere. I appen kan restauranter, caféer, supermarkeder og flere andre sælge madvarer, der er i overskud ved lukketid, til nedsat pris.

Men i øjeblikket er “normalt” sat på hold grundet Corona-krisen. De danske restauratører har derfor brug for hjælp til at sælge og markedsføre take away-retter, og derfor stiller Too Good To Go nu deres app til rådighed til det formål. 

Konceptet vil i appen gå figurere som “StøtLokalt” og vil bestå af take away-retter, der vil blive solgt til normalpris.

Too Good To Go har ifølge en pressemeddelelse de seneste dage kørt pilottest på initiativet med en række udvalgte partnere i København og omegn. Dette er ifølge Too Good To Go forløbet så godt, at konceptet nu bliver tilbudt til partnere over hele landet.  

“Vi har oplevet kolossal opbakning fra landets restauratører i kampen mod madspild. Nu er det vores tur til at bakke op med de midler og ressourcer, vi har til rådighed. Vi har over 1,8 millioner brugere og har specialiseret os i at forbinde mad og mennesker. Nu gør vi det samme med en anden vinkel i en midlertidig periode. Og når alt det her så forhåbentligt snart er overstået, vil vi igen arbejde 100% på at bekæmpe madspild,” siger Mette Lykke, CEO for Too Good To Go.

Ifølge Mette Lykke er StøtLokalt sat i værk for at hjælpe de mange restauranter og caféer, der kæmper for at holde sig oven vande.

“Vi oplever dagligt, hvor effektfuldt det er, når tusindvis af danskere danner fælles front for en god sag. Den sag går hos os normalt ud på at redde mad. Det må de meget gerne blive ved med”, forklarer Mette Lykke.

Der kan nu købes take away fra både større kæder og lokale spisesteder i Too Good To Go-appen, og ifølge Mette Lykke kommer der allerede flere partnere til løbende.

StøtLokalt-måltiderne kan afhentes i de tilmeldte forretninger, indtil den aktuelle Corona-situation er normaliseret. Måltiderne vil blive udbudt i et begrænset tidsrum for at mindske ventetid og unødig risiko. 

Ifølge Too Good To Go foregår betalingen via Too Good To Go-appen, og kunderne vil blive bedt om at “swipe” deres egen kvittering for at minimere smitterisiko.

Interesserede partnere kan tilmelde sig her

Kilde: Too Good To Go