Foto: Klimafolkemødet

Coronakrisen sætter stramme rammer for klimafolkemøde

Grundet covid-19 inviterer Middelfart Kommune i år kun 500 deltagere til klimafolkemøde.

KLIMAFOLKEMMØDE: Trods coronapandemien inviterer Middelfart Kommune i samarbejde med Region Syddanmark igen i år til klimafolkemøde. Det tre år gamle folkemøde, der normalt finder sted i slutningen af august, er i år rykket til 3.-5. september.

Men på trods af kommunens tidligere ambitioner om at invitere flere tusinde mennesker til Middelfarts bymidte, må arrangørerne i år sætte en grænse og nøjes med 500 inviterede, skriver de i en pressemeddelelse.

Ændringerne kommer på baggrund af myndighedernes retningslinjer for at mindske smitte med covid-19, men selvom der i år må sættes en grænse for antallet af deltagere på klimafolkemødet, er formålet og visionerne de samme, fortæller regionsrådsformand i Region Syddanmark, Stephanie Lose.

”Corona-situationen har ændret rammerne for os, men udgangspunktet for Klimafolkemødet er stadig det samme: Klimahandling nu. Vi skal sætte fornyet fokus på klimadagsordenen sammen med nogle af landets mest fremtrædende forskere, eksperter og ikke mindst borgerne, fordi det er en dagsorden, som ikke kan vente. Vi arbejder på at skabe et event, hvor tryghed og respekt for retningslinjerne er i fokus,” fortæller hun.

Vokseværk på standby

Sammen med en række af arrangørerne har Middelfart kommune og Region Syddanmark ønsket at skabe en klimafolkemøde, der inspirerer til klimahandling.

Derfor er både beslutningstagere, organisationer, virksomheder og borgerer inviterede og inden coronapandemiens indtog, var det ambitionen at klimafolkemødet skulle danne rammen om en national begivenhed, på samme måde som landets andre folkemøder. Den ambition er dog i denne omgang udskudt til 2021.

De nye rammer betyder blandt andet, at den planlagte markedsplads med boder ikke vil være at finde på årets klimafolkemøde. Dog påpeger borgmester i Middelfart kommune Johannes Lundsfryd at coronapandemien ikke kommer til at sætte en stopper for den vigtige klimasamtale, som folkemødet lægger op til:

‘’Vi har store ambitioner for årets program, og selvom vi stadig lever i en Corona-tid, som fylder meget, er der stadig en klimakrise, der skal handles på. Vi glæder os til at præsentere årets program, og vi håber, at så mange som muligt – også online – har lyst til at tage del i samtalen om, hvordan vi kan accelerere den grønne omstilling,” fortæller han.

Klimafolkemødet har allerede bekræftet de tre første navne, og i år vil det derfor blive muligt at lægge ører til oplæg fra klimaprofessor Sebastian Mernild, formand for Concito Connie Hedegaard og klimaminister Dan Jørgensen. Klimafolkemødet gratis, om man deltager online eller ej, og de 500 billetter vil blive delt ud blandt både klimainteresserede borgere og fagfolk i starten af august.