Foto: Mika Baumeister/Unsplash

Unge klimastrejker verden over

KORT NYT: I dag fredag er flere tusinde unge gået på gaden verden over i forbindelse med klimabevægelsen Fridays for Futures store demonstrationer.

Demonstrationerne finder sted lige inden næste uges generalforsamling i FN, der afholdes i New York. Topmødet har fokus på globale klimaudfordringer. Blandt andre USA’s præsident Donald J. Trump og statsminister Mette Frederiksen (S) deltager.

I 19 danske byer har der i dag været afholdt store klimademonstrationer og i Australien har man set nogle af de største demonstrationer landet har oplevet siden demonstrationerne mod Irak-krigen tilbage i 2003.

Forventningerne til klimademonstrationerne har inden fredagens aktioner været tårnhøje. Det fortæller klimaaktivist i FridaysForFuture Selma Montgomery til DR Nyheder

”Jeg forventer, at vi kan være med til at skubbe Danmark og verden i en grønnere retning ved at bruge vores demokratiske ret til at demonstrere. Og så forventer jeg, at det resulterer i radikale og ambitiøse klimahandlinger, fortæller hun til DR.

Herhjemme har Den Grønne Studenterbevægelse ført an i demonstrationerne. Her kan du se en video fra dagens demonstration, hvor flere tusinde danske unge deltager landet over.

Kilde: DR, Den Grønne Studenterbevægelse, Fridays for Future