Alternativet fik ved det seneste folketingsvalg 5 mandater og partiet står aktuelt til 1,9 procent af stemmerne, hvis der var valg nu. I morgen lancerer partiet en plantebaseret is i forbindelse med Folketingets åbning. Foto: Alternativet

Elbæk lancerer ny plantebaseret is

Mikael Kristensen
Følg mig

Iskold folketingsåbning: Når statsminister Mette Frederiksen i morgen tirsdag åbner op for en ny politisk sæson i forbindelse med Folketingets åbning, inviterer Alternativet de øvrige politikere i Folketinget til testsmagning af en ny vegansk is.

Isen er udviklet på initiativ af virksomheden Naturli’, der er en af Danmarks klimavenlige fødevareproducenter. De har sat gang i ismaskinen i Thy og politisk leder Uffe Elbæk fra Alternativet, har udvalgt smagen på isen, der bærer navnet ”Uffes Alternativ”.

Alternativet og Naturli’ lancerer en ny plantebaseret is i forbindelse med Folketingets åbning 2019. Foto: Naturli’/Alternativet

Lanceringen af isen kommer efter et folketingsvalg, hvor klimadagsordenen toppede hos vælgerne, og hvor mange vælgere krævede klimahandling.

Ifølge Alternativet kan plantebaseret fødevareproduktion spille en nøglerolle i forhold til at mindske landbrugets og fødevareproduktionens klima- og naturpåvirkning. Grønne og klimavenlige fødevarer kan ifølge partiet bidrage til, at Danmark når målsætningen om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i 2030 i forhold til i 1990.

”Jeg elsker is, men mælkebaseret is har desværre et ganske højt klimaaftryk. I de seneste år er der heldigvis kommet en masse veganske og plantebaserede is, der smager lige så godt som de traditionelle is, og det vil vi i Alternativet gerne være med til at udbrede til eventuelle tvivlere,” siger Uffe Elbæk (Å).

Alternativet fik ved det seneste folketingsvalg 5 mandater og partiet står aktuelt til 1,9 procent af stemmerne, ifølge en meningsmåling foretaget af Megafon for Politiken. Partiet har siden stiftelsen i 2013 fokuseret på klimadagsordenen.