Vicky Knudsen, biolog og aktuel i TV2-programmet "1 døgn, 2 hold, 3 dyr", er med i regeringens arbejdsgruppe på Marienborg. Gruppen mødes første gang mandag. Foto: PR.

Biodiversitets-eksperter mødes på Marienborg

Mikael Kristensen
Følg mig

KORT NYT: Mandag afholder statsminister Mette Frederiksen (S) og miljøminister Lea Wermelin (S) møde på Marienborg med fokus på biodiversitet.

Mødet er startskuddet til S-regeringens arbejde hen i mod en ny natur- og biodiversitetspakke, som blev vedtaget som arbejdspunkt i regeringens forståelsespapir.

Ifølge regeringens forståelsespapir er det meningen, at der skal laves en pakke, der skal indeholde “klare målsætninger” for, hvor meget af Danmarks areal, der skal disponeres til natur som eksempelvis naturzoner, urørt skov og naturnationalparker.

En af de deltagere der er udpeget til at være med i regeringens arbejdsgruppe er biolog Vicky Knudsen, der blandt andet er kendt fra TV2’s naturprogram 1 døgn, 2 hold, 3 dyr.

En stor FN-rapport slog i maj fast at over 1 million plante- og dyrearter er truet verden over. Foto: Unsplash

Hvad kan du som biolog bidrage med i arbejdsgruppen?

“Min viden om hvad naturen har brug for, og hvad der konkret virker, hvis vi skal øge biodiversiteten i Danmark. Det er meget vigtig for mig, at naturen vitterlig får førsteprioritet, og ikke bliver rendt over ende af andre interesser”, siger Vicky Knudsen til KLIMANYT.

To af de afgørende tiltag i forhold til at sikre biodiversitet i Danmark, er ifølge Vicky Knudsen, at sikre plads og skabe mindre menneskelig indblanding.

2.000 truede arter i Danmark

Ifølge statsminister Mette Frederiksen (S) er mere end 2.000 plante- og dyrearter truet og i fare for at forsvinde og hun ønsker at denne udvikling skal vendes, så kommende generationer kan nyde en forskelligartet natur. Det siger hun i en pressemeddelelse.

Ifølge biolog Vicky Knudsen er netop habitat-tab en af grundene til at biodiversitetskrisen er øget.

“Det er uden tvivl habitat-tab, der er hovedårsagen til, at vi står midt i en biodiversitetskrise og den sjette masse-uddøen. Vi skal sætte midler af til, at naturen får den plads, som den har brug for. Først og fremmest på de statsejede arealer”, uddyber hun og forsætter: 

“Der er mange parter involveret, og mange der gerne vil høres. Så jeg forventer først og fremmest en åben dialog om forventningerne og ønskerne til en biodiversitetspakke”.

Læs mere: Kommuner udgør nøglerolle i stoppe tab af biodiversitet

Statminister Mette Frederiksen ønsker at styrke rammerne for den danske natur, så vilkårene for dyr og planter bliver bedre, og hun glæder sig til mandagens møde.

“Jeg glæder mig til at tage hul på det arbejde på Marienborg ved at mødes med dem, der hver dag arbejder med at øge biodiversiteten, og få deres ideer til, hvordan vi får en bedre natur”, siger Mette Frederiksen.

Mødet finder sted mandag 4. november med deltagelse af omkring 60 repræsentanter fra organisationer, erhvervsliv, eksperter og politikere.

Læs mere: En million dyre- og plantearter er truet

Deltag i debatten

Èn kommentar til “Biodiversitets-eksperter mødes på Marienborg

  1. Vi skal have alle med, landbruget skal ikke slå brakmarker når de er på det højeste.
    Datoen skal rykkes mod efteråret, så insekterne får en chance for at etablere sig
    Mvh; Gert

Lukket for kommentarer.