Foto: Økologisk Landsforening

Deltagerrekord til øko-kongres i Vejle

Over 1000 økologer og økologi-interesserede mødes i disse dage til økologi-kongres 2019 i Vejle. Det er det største antal nogensinde, der deltager i kongressen.

KORT NYT: Klimaet er på alles læber og ifølge Landbrug & Fødevarer, er det netop vigtigt, at det økologiske landbrug er med til at løfte sin andel af klimaopgaven. Derfor er blandt andet klimaet omdrejningspunktet de næste to dage på en stor økologi-kongres i Vejle, hvor der blandt andet bliver diskuteret, hvordan det økologiske landbrug kan være mere innovative.

“Vi har alle et ansvar for at producere endnu mere klimavenligt og bæredygtigt i fremtiden. Men i vores iver for at levere på klima og bæredygtighed, må vi ikke glemme de økologiske værdier i svinget. Det er vigtigt, at vi også her er innovative og hele tiden udvikler vores landbrug med økologiens værdier for øje”, lyder fra Hans Erik Jørgensen, formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer.

Kongressen i Vejle er for alle økologer – nye, såvel som mere erfarne økologiske landmænd, rådgivere, virksomheder, forskere og studerende. Alle skal være med til at løfte økologien ind i fremtiden lyder det fra Landbrug & Fødevarer. Også Økologisk Landsforening ser frem til at bidrage til bæredygtige løsninger:

“Vi skal levere på klimaløsninger, bæredygtighed og skabe mere natur i landbruget. Det er vi klar til. De næste par dage kommer til at syde af energi og vilje til at gøre en forskel blandt økologer og økologi-interesserede, siger Per Kølster, der er formand for Økologisk Landsforening.

Øko-kongressen i Vejle byder blandt andet på 58 møder, hvor rådgivere, forskere, landmænd og eksperter formidler nyeste viden inden for alle produktionsområder. Der bliver også set på tendenser og muligheder samt debatteret, hvordan man sikrer en bæredygtig og klimabevidst økologisk fødevareproduktion fremadrettet.

Kongressen i Vejle er arrangeret af ICROFS, SEGES, Foreningen for Biodynamisk Jordbrug, Landbrug & Fødevarer og Økologisk Landsforening.

Fakta:

1075 deltager i kongressen.
275 af dem er landmænd.
Kongressen fandt sted første gang i 1998.

Kilde: Landbrug & Fødevarer, Økologisk Landsforening