Klimaminister Dan Jørgensen (S) inviterer i dag til indledende drøftelser om den nye klimalov. Foto: Mikael Kristensen

Drøftelser om ny klimalov begynder i dag

KORT NYT: I dag inviterer klimaminister Dan Jørgensen (S) partiledere og ordførere til indledende drøftelser om den nye klimalov.

Det er de fire partier S, SF, Radikale og Enhedslisten der står bag forståelsespapiret som i dag kl. 13.30 mødes ved Naturcenter Amager Strandpark til opstart af drøftelser af klimaloven.

Dan Jørgensen håber på en “bred aftale”, skriver han i dag på Twitter.

“I dag går forhandlingerne om en ny klimalov igang. Jeg håber på en bred aftale. Det tror jeg danskerne forventer”, skriver han.

Et af de store ønsker blandt støttepartier og NGO’er er en bindende aftale om 70 procent reduktionsmål i 2030.

“Det er vigtigt for SF at loven indeholder 70 procent reduktion i 2030”, skriver klimaordfører Signe Munk (SF) på Twitter.

Hos Greenpeace ønsker man at målet om 70 procent reduktion er en bindende målsætning.

“Målet om 70% reduktion af drivhusgasser i 2030 har placeret Danmark forrest i den klimamæssige verdenselite, og det er bydende nødvendigt, at det nagles fast som en bindende målsætning i den nye klimalov. Loven skal samtidig sikre, at vi laver den nødvendige omstilling uden at ty til kreativ bogføring og kortsigtede løsninger, der måske får os i mål på papiret, men ikke viser det reelle, globale lederskab, Danmark har potentialet til at tage”, siger Jens Mattias Clausen, der er klimapolitisk leder i Greenpeace i en pressemeddelelse.

Deltag i debatten

2 kommentarer til “Drøftelser om ny klimalov begynder i dag

Lukket for kommentarer.