Foto: Dansk Industri

Dansk Industri: Vi kan skabe vækst og mindske Danmarks CO2-udledning med op til 70 procent

“Vi har et helt enestående udgangspunkt for at skabe et endnu grønnere, rigere og bedre samfund i 2030, end vi har i dag. Men det kræver, at vi er ambitiøse, at vi er parate til at investere og prioritere, og det kræver, at virksomheder, borgere og politikere arbejder sammen om det, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen fra Dansk Industri i en pressemeddelelse.

Dansk Industris nye 2030-plan der blev lanceret søndag anviser, hvordan vi med den teknologi, vi kender i dag, ifølge DI, kan nå at reducere udledningen af drivhusgasser med mindst 65 procent.

Hvis vi skal indfri og nå målet om at reducere udledningen af drivhusgasser i Danmark med 70 procent i 2030, kræver det blandt andet ifølge DI flere investeringer i forskning og udvikling af nye teknologiske løsninger.

“Med DI’s plan har vi afsat penge til at investere væsentlig mere i forskning, så vi kan udvikle de nye løsninger, der kan bringe os helt i mål med at sænke Danmarks CO2-aftryk med 70 pct. i 2030. Men vi skal i gang med at handle nu: Vi skal satse massivt på at bruge ressourcer og energi mere effektivt end i dag og på at udbygge den vedvarende energi i Danmark – samtidig med, at vi elektrificerer hele vores samfund. Og så skal hver enkelt dansker gøre, alt hvad vi kan. Det her er en fælles opgave, siger Lars Sandahl Sørensen.

Ifølge DI har virksomhederne i Danmark også et stort medansvar for at løse klimaudfordringerne, og ifølge organisationen er det afgørende, at virksomhederne bliver set som en central del af løsningen.

“Hele motoren i DI’s 2030-plan er stærke og konkurrencedygtige virksomheder. For det er ude i virksomhederne, at vi sammen med vores dygtige medarbejdere kan udvikle de grønne løsninger, der gør den nødvendige grønne omstilling mulig”, siger Lars Sandahl Sørensen.
 
“Når vi som samfund sætter meget ambitiøse mål, kræver det også ekstraordinære og utraditionelle løsninger. Også løsninger som går ud over de almindelige og kendte grundholdninger, vi hver især har. I DI’s plan har vi konkrete forslag, som vil kræve mod og nytænkning – både i Folketinget, i virksomhederne og i samfundet generelt, siger Lars Sandahl Sørensen.

Dansk Industri afholder topmøde i DR’s Koncerthus tirsdag 17. september med deltagelse af blandt andre statsminister Mette Frederiksen (S), Grundfos, danske virksomheder samt det svenske kongehus m.fl.

2030-PLANEN IFØLGE DANSK INDUSTRI:

– Kan løfte velstanden i Danmark med mindst 110 mia. kr. i 2030

– Kan skabe 120.000 flere job i private virksomheder

– Kan reducere Danmarks CO2-udledning med mindst 65 pct.

 Kilde: Dansk Industri/Ritzau