Udstillingen ”The ART of living/Living art" består af billeder med levende materiale, hvor grønne planter er en del af værket. Værkerne tager også afsæt i gamle malerier med eksempler fra bondesamfundet med integrerede elementer som afspejler forbrugsmønstrene i dag. Foto: PR

Fokus på skovrydning i ny udstilling

I en ny vandreudstilling sættes der blandt andet spotlight på skovenes ressourcer samt den massive skovrydning. Det er kunstner Lise Vestergaard, der står bag den nye udstilling.

KORT NYT: I samarbejde med Verdens Skove har kunstneren Lise Vestergaard lavet kunstudstillingen ””The ART of living/Living art”, der har fokus på verdens stigende CO2-udslip, brand i regnskoven og verdens plastikforbrug.

Udstillingen åbnede på Galleri KBH Kunst i starten af november, og skal i det nye år rundt i Danmark som en vandreudstilling. Alt overskuddet går til Verdens Skove.

Lise Vestergaard har tidligere samarbejdet med organisationen Plastic Change om at skabe kunst, som gør opmærksom på mængden af plastik i vores hverdag. Hun har forhåbninger om at kunsten netop kan være med til at gøre en forskel i klimadebatten:

”Min opmærksomhed er denne gang rettet mod den fortsatte skovrydning, det massive pres på skovens ressourcer samt det accelererende tab af arter. Det er en enorm trussel mod jordens livsgrundlag, som vi har pligt til at stoppe”, siger Lise Vestergaard.

Fra venstre ses Helle Borre, Galleri Kbh Kunst, Lise Vestergaard, kunstner samt Jonas Schmidt Hansen fra Verdens Skove i forbindelse med åbningen 1. november i København. Foto: PR

Beskyttelse af fremtiden

Verdens Skove, som modtager overskuddet fra udstillingen, arbejder for beskyttelse og bæredygtig brug af verdens skove – både danske og internationale. Organisationen har blandt andet fokus på de mange påsatte brande i regnskoven, et aktuelt tema, der også kan ses i ”LIVING ART” udstillingen.

Som for mange andre har det været tanken om den næste generation, der har inspireret Lise Vestergaard til at engagere sig kunsterisk i klimakampen.

”Da jeg blev mor for snart fem år siden, stod det mig klart, at jeg måtte melde mig ind i klimadebatten med ønsket om, at min datter og andre unge kan få den bedste opvækst og de bedste betingelser for en håbefuld fremtid”, fortæller hun.

Udstillingen kan opleves flere steder i det nye år.

Læs mere om udstillingen