Extinction Rebellion Danmarks aktion i klimaministeriet tidligere i år. Foto: Extinction Rebellion Danmark.

Klima-aktivister varsler blokade mod ministerium

KORT NYT: Klimaloven er ikke ambitiøs nok, mener organisationen Extinction Rebellion. Derfor vil over hundrede aktivister på fredag lave en blokade imod et unavngivet dansk ministerium. Blokaden er en protest over at klimalovens ambitioner ikke er “vidtrækkende nok”, lyder det i en pressemeddelelse udsendt onsdag.

Extinction Rebellion Danmark er en del af den internationale folkebevægelse Extinction Rebellion, som ifølge dem selv anvender “ikke-voldelig civil ulydighed i kampen om at begrænse klimaforandringerne”.

”Klimaloven er et skridt i den rigtige retning for dansk politik, men det at have den rette kurs er ikke det samme som at nå i mål. Realiteten er, at den nye klimalov slet ikke er ambitiøs nok, og at partierne bag gør klimaloven grønnere, end den i virkeligheden er,” udtaler Sylvester Langvad fra Extinction Rebellion Danmark.

Organisationen protesterer mod klimaloven, blandt andet fordi nulemissionsmålet for 2050, ifølge dem, ikke er ambitiøst nok, når det kommer til at forebygge klimakatastrofer samt undgå at gøre “uoprettelig skade på vores livsgrundlag”, påpeger organisationen.

Desuden er man utilfredse med at reduktionsmålet på 70 procent ikke omfatter “Danmarks samlede klimaaftryk”. Yderligere finder man det kritisabelt at klimaloven ikke afvikler olieudvindelsen i Nordsøen.

Extinction Rebillion kritiserer ligeledes at klimaloven indeholder en såkaldt kattelem, som giver politikerne plads til fremadrettet at anvende såkaldte “reduktionsmekanismer”.

Ifølge Extinction Rebellion vil aktionen på fredag have fokus på, at den danske klimapolitik bliver “greenwashed”. Kritikken går på at klimapolitikken bliver gjort grønnere, end den i virkeligheden er.

Aktivisterne vil male det pågældende ministerium grønt. Aktionen finder sted samme dag, som det store klimatopmøde COP25 slutter i Madrid.

Kilde: Extinction Rebellion