Foto: Sander Dalhuisen

Dansk madspilds-app vil indtage USA

Fire år efter opstarten er madspilds-app’en Too Good To Go nu klar til at bevæge sig uden for Europas grænser. Næste mål bliver USA, hvor mængden af madspild er massiv. New York og Boston bliver ifølge virksomheden første udgangspunkt.

MADSPILD: 63 millioner ton mad til en værdi af 160 milliarder dollars – eller cirka 1.190 milliarder danske kroner ryger hvert år i de amerikanske skraldespande.

Men den amerikanske regering tager problemet seriøst og har sat som mål, at landets madspild skal være reduceret med 50 procent i 2030.

Det mål har danske Too Good To Go sat sig for at bidrage til at indfri. Too Good To Go starter derfor deres aktiviteter op i New York med henblik på at lancere Too Good To Go-appen i USA, lyder det i en pressemeddelelse.

Too Good To Go har siden januar 2016 lanceret madspildsappen i 13 lande og er på vej til at lancere i Sverige. Derudover har virksomheden satset stort på oplysning om madspild i form af bl.a. uddannelsesmaterialer til skoler, nationale kampagner om datomærkninger og i Danmark også et læringshus med fokus på events og oplæg om madspild.

Alle de erfaringer tager Too Good To Go med ind i USA. Mette Lykke, der er CEO i virksomheden, har høje forventninger til, at Too Good To Go’s efterprøvede forretningsmodel kan skabe positive resultater:

“Op til 40 procent af al mad går til spilde i USA. Det er ikke bare et problem af de åbenlyse sociale og økonomiske grunde – det er også et kæmpe klimaproblem, da mad udleder store mængder CO2. Madspild er årsag til 8-10 procent af udledningen af drivhusgasser. Det vil vi gerne bidrage til at afhjælpe på baggrund af den ekspertise, vi har opbygget de seneste fire år,” siger Mette Lykke og fortsætter:

“Madspildsproblematikken i USA er belyst i stribevis af undersøgelser, der tegner et billede af en nation, som har dårlig samvittighed over al den mad, der bliver smidt ud, men som samtidig har svært ved at se løsninger på problemet. Vi har løsninger i form af både oplysning og konkrete redskaber, der rent faktisk gør det sjovt at bekæmpe madspild. Dem vil vi gerne dele med amerikanerne,” siger hun.

“Op til 40 procent af al mad går til spilde i USA. Det er ikke bare et problem af de åbenlyse sociale og økonomiske grunde – det er også et kæmpe klimaproblem, da mad udleder store mængder CO2”

Mette Lykke, CEO, Too Good To Go.

Aktiv i 13 lande

Madspildsappen Too Good To Go blev lanceret i Danmark i 2016 og er i dag aktiv i 13 europæiske lande og under opbygning i Sverige. Næste mål er USA med opstart i New York.

“Op til 40 procent af al mad går til spilde i USA. Det er ikke bare et problem af de åbenlyse sociale og økonomiske grunde – det er også et kæmpe klimaproblem, da mad udleder store mængder CO2”, siger Mette Lykke (tv) fra Too Good To Go. Foto: Les Kaner

I app’en kan man redde lykkeposer med overskudsmad i form af bl.a. brød og kager, frugt og grønt, kolonialvarer, sushi, buffetmad og meget andet. I Danmark er appen blevet suppleret med en webshop, Too Good To Go Markedsplads, hvor man kan købe overskudsvarer, der kommer direkte fra producenterne.

Endelig har Too Good To Go iværksat flere oplysningstiltag for at fremme viden om madspild. Virksomheden har bl.a. lanceret en uddannelsesportal om madspild og åbnet ’Too Good To Go Huset’ på Frederiksberg, hvor der løbende bliver afholdt oplæg og events om madspild.

Kilde: Too Good To Go