Prinsesse Marie har været protektor for Folkekirkens Nødhjælp siden 2011. Hendes rejse til Uganda tidligere i år har blandt andet til formål at sætte fokus på Folkekirkens Nødhjælp landsindsamling, der afholdes den nu på søndag, hvor temaet er ’Klimahjælp til verdens fattigste’. Foto: Bax Lindhardt/Folkekirkens Nødhjælp.

Tusindvis på gaden for at samle ind til klimahjælp til verdens fattigste

OPDATERING 6/3-2020: Folkekirkens Nødhjælp har valgt at aflyse indsamlingen søndag 8. marts 2020 pga. coronavirus (red.)

På søndag går op imod 15.000 mennesker på gaden for at samle ind til klimahjælp til verdens fattigste. To ud af tre indsamlere er kvinder.

KORT NYT: En skoldhed sommer, det vådeste efterår nogensinde og en våd og rekordvarm vinter. Klimaforandringerne er ikke længere noget, vi venter på. Forandringer er her allerede, skriver Folkekirkens Nødhjælp i en pressemeddelelse.

På trods af at mange danskere lige nu selv står i vand til knæerne, så ser det ifølge Folkekirkens Nødhjælp alligevel ud til, at danskerne møder talstærkt op på søndag, når organisationen samler ind til klimahjælp til verdens fattigste.

Kvindernes Internationale Klimadag

Folkekirkens Nødhjælps årlige indsamling ligger i år på Kvindernes Internationale Kampdag.

Ifølge FN er 80 procent af verdens klimaflygtninge nemlig kvinder. Klimaforandringer river livsgrundlaget væk under verdens fattigste og er med til at rulle de seneste årtiers fremskridt for piger og kvinders rettigheder tilbage.

”Vi har særligt fokus på kvinder i vores internationale klimaarbejde – og derfor giver det god mening at samle ind den 8. marts på Kvindernes Internationale Kampdag. Og så er det jo bare ekstra glædeligt, at så mange danske kvinder vælger at give et par timer af deres dag til fordel for nogle af verdens fattigste kvinder,” siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen.

Få timer kan redde liv

Folkekirkens Nødhjælps indsamling er en årlig begivenhed med mere end 700 indsamlingssteder. Indsamlingen er drevet af frivillige ildsjæle. Det gælder for eksempel Anne, der for seks måneder siden blev mor for første gang, og som nu arrangerer indsamlingen i både Tølløse og Soderup. I Esbjerg kører den lokale Puck Maxi-bande rundt og samler ind, og i Karise går en efterskole for handicappede på gaden i højt humør.

”Jeg ser frem til på søndag. Vi har et fælles ansvar for at give en sund klode videre til de næste generationer. Derfor håber jeg at se rigtig mange indsamlere, der er klar til at give to timer af deres søndag til verdens vigtigste sag,” siger Birgitte Qvist-Sørensen.

Folkekirkens Nødhjælps indsamling starter på søndag kl. 9.00, og der vil være indsamlere på gaden indtil mørkets frembrud.

Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, så kan du stadig nå det på www.blivindsamler.dk

Kilde: Folkekirkens Nødhjælp/Ritzau